Zašto odabrati ispite Cambridge

JANTAR kao Cambridge ispitni centar!

Od 2017. godine JANTAR je postao treći ovlašteni ispitni centar za ispite Cambridge za cijelo područje Republike Hrvatske! Do tada smo bili najveći Centar za pripremu ispita Cambridge u području Dalmacije a ova akreditacija je stigla kao kruna dugogodišnjeg rada na pripremi ovih ispita i izvanrednih rezultata naših polaznika na istima. S ovim priznanjem Jantar svojim polaznicima može pružiti još kvalitetniju uslugu pripreme, prijave i provedbe tih prestižnih ispita.

Koji su Cambridge ispiti dostupni?

C2 Proficiency (CPE) - Ovaj je certifikat dokaz poznavanja engleskog jezika na vrhunskoj razini na kojoj osoba može komunicirati tečno i sofisticirano te posjeduje jezične alate potrebne za studiranje ili rad na najvišim razinama.

C1 Advanced (CAE) - Više od 6 000 obrazovnih ustanova i poslodavaca priznaje ovaj certifikat kao dokaz napredne razine poznavanja engleskog. Vlasnici ove diplome imaju potrebne vještine za studiranje, život i rad u zemljama engleskog govornog područja.

B2 First (FCE) - S ovom kvalifikacijom osoba ima dovoljnu razinu engleskoga za samostalan život, rad te pohađanje tečajeva u zemljama engleskog govornog područja. Ispit se polaže na razini B2 koja je ujedno i više razina državne mature, potrebna je za sudjelovanje u ERASMUS tečajevima na fakultetu te za neke poslove poput odgojitelja.

B1 Preliminary (PET) i A2 Key (KET) - Pokazuju da je osoba savladala osnove engleskog jezika te ima praktične jezične vještine za svakodnevno korištenje jezika.

Young Learners (Pre A1 Starters, A1 Movers, A2 Flyers) - Ovi testovi pripremaju najmlađe učenike na polaganje standardiziranih testova, usmjereni su na vještine potrebne u svakodnevnoj komunikaciji i podižu samopouzdanje i samostalnost djece.

Business English Certificate (BEC) -  Ovaj certifikat pokazuje poslodavcima da je osoba spremna uspješno raditi u međunarodnom poslovnom okruženju. Sadržaj ispita temelji se na svakodnevnim poslovnim zadacima i usmjeren je na razvijanje poslovnih komunikacijskih vještina. BEC ispit dostupan je u tri razine: B1 Business Preliminary, B2 Business Vantage i C1 Business Higher.

Zašto su ispiti Cambridge važni?

Ispiti engleskog jezika Cambridge priznati su od strane preko 20 000 sveučilišta, poslodavaca i vlada diljem svijeta. Ovi testovi otvaraju vrata visokom obrazovanju, proširuju mogućnosti zaposlenja i zbog toga što su globalno priznati mogu povećati šanse za studiranje ili posao.

Putem poveznice možete pogledati sve institucije po državama koje prihvaćaju ispite Cambridge Assessment English.

Cambridge

Na našim web stranicama koristimo kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo Vas da prije korištenja web stranice pročitate Izjavu o privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na poveznicu 'RAZUMIJEM' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.
IZJAVA O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA RAZUMIJEM