• Enhancing Digital Competences in Education and Training

    U sklopu Ključne aktivnosti 2 Erasmus + programa EU (strateška partnerstva) Estonije, u Tallinnu je organizirana međunarodna konferencija pod nazivom „Povećavanje digitalnih kompetencija u obrazovanju i usavršavanju“. Cilj konferencije je uspostava strateških partnerstva između obrazovnih organizacija diljem Europe sa sličnim interesima u oblasti obrazovanja, s naglaskom na primjenu modernih IT tehnologija i digitalnih vještina.

    Digitalne tehnologije osnovna su pretpostavka za inovacije, rast i razvoj, te stvaranje novih radnih mjesta u svijetu. Prema raznim istraživanjima, preko 30% stanovnika Europe nemaju potrebne informatičke vještine za savladavanje naprednih digitalnih tehnologija, a iste su danas preduvjet za preko 90% radnih mjesta. Jedan od glavnih izazova u obrazovanju je upravo prijenos znanja u području digitalnih kompetencija.

    Nacionalna Agencija za mobilnost Republike Hrvatske prepoznaje važnost globalnih trendova informatizacije, pa je sukladno tome financirala sudjelovanje na konferenciji za tri obrazovne institucije iz Hrvatske. Škola Jantar jedina je obrazovna institucija iz privatnog sektora kojoj je odobreno financiranje za sudjelovanje.

    Obzirom da je Jantar autor inovativnog rješenja Amber School Manager koji omogućava integraciju svih poslovnih procesa obrazovnih ustanova, kao i pristup jedinstvenim elektronskim servisima za polaznike, ova konferencija je jedinstvena prilika za pronalaženje partnera za razvoj naše digitalne platforme i implementaciju na stranim tržištima, kao i umrežavanje s kvalitetnim obrazovnim ustanovama u svrhu poboljšavanja nastavnih metoda i procesa.

Na našim web stranicama koristimo kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo Vas da prije korištenja web stranice pročitate Izjavu o privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na poveznicu 'RAZUMIJEM' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.
IZJAVA O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA RAZUMIJEM